Vest Uganda – vilt og vakkert

Denne bildekrusellen krever javaskript.


Benedicte har litt lopper i blodet. Til min store begeistring er min søster av samme kaliber! Derfor kan vi ikke sitte stille for lenge, og sier ikke nei takk til nye eventyr! Med en god porsjon reiselyst og tålmodighet får vi sett og opplevd mange flotte steder. Noen tålmodighetsprøver er bestått, for en 6-timers busstur kan fort bli til 16…
Dårlig bloggoppdatering den siste tiden skyldes derfor at vi har tilbrakt noen dager på reisefot. Miles2Smiles har vært stengt en uke, pga. bygging av toalett.

Winston Churchill kalte Uganda Afrikas perle. Det er ikke uten grunn! Landet er mange eventyreres favorittland. Og naturen er virkelig blendende vakker!
Uganda er for kjent for sine uendelige lidelser og sine maktsyke ledere. Men dette landet fortjener absolutt å forbindes med dets frodige natur! Og ikke minst det vennlige, varme folkeslaget.

Vi har utnyttet fridagene, og reist rundt i den vestlige delen av Uganda, som sies og være den vakreste.
Denne helgen tok vår kjære venninne Scovia (som driver gjestehuset vi bor på) oss med til sin landsby. Ca. 6 timer vest for Kampala. Det er balsam for sjela å komme litt bort fra hovedstadens yrende liv med mennesker, biler og dyr hvor enn man går.
Omgitt av grønn natur og gjestfrie mennesker tilbrakte vi helga langt inni jungelen. Og vi ble tatt imot som om det var kongen og hans menn som var på reisefot. Alle slektningene, både store og små, var samlet for anledningen. Stolte over landsbyen ble vi vist rundt i hjemmene, fikk plukke fersk ananas og oppleve ordentlig ugandisk gjestfrihet. For det må sies – at ugandere har åpne dører, og de gir mer enn gjerne av sin tid for å varte opp de besøkende.
Barna underholdt med sang og dans, og mat og bålkos ble nytt til de sene nattetimer.

Safari i Queen Elizabeth National Park står foreløpig høyt på lista over høydepunkt! Å speide etter løver gjennomskyen av rød sand langs landeveien er magisk! Og heldige var vi som fikk se både Nala, Simba, Timon og Pomba og flere eksotiske firebeinte. Med åpne vinduer rullet vår Toyota Avensis sakte forbi en brølende løve. På to meters avstand. Da hadde ikke Benedicte hvilepuls nei… En opplevelsesrik dag. Det var faktisk verdt å stå opp klokka fem for å oppleve Ugandas urørte dyreliv!

Fridagene gav oss også mulighet til å dra og besøke Hanne og Synne i Kabale, en by som ligger på grensen til Rwanda. Lite ante de før vi dukket på trappa, og vi ble tatt godt i mot! Tre dager hos jentene ble fylt med en tur til Lake Bonyuni, slakting av høne, mat og prat. I tillegg var vi heldige å få være med på jobb på Druscilla. Et viktig og veldig bra prosjekt som støttes av Strømmestiftelsen. Les mer på bloggen til skjørte-jentene i Kabale.

Nok en arbeidsuke er over.. Og det var godt å komme tilbake til vennene våre.De er rause med klemmer og kos, og det er en takknemlig jobb vi har!
Nyt mandariner, julebrus og alt som hører førjulstiden til!

4 tanker på “Vest Uganda – vilt og vakkert

  1. Hallo kjære deg og takk for all den spennende og flotte informasjonene du legger in her både i ord og bilder. Helt fantastisk, det er virkelig en livs oplevelse. Jeg får mange minner fram fra min afrika tid og gleder meg SÅ MASSE over at du får oppleve dette Benedicte. Nå håper vi at du treffer Manfred i Uganda. Han sitter på flyet i skrivende stund. Vi tenker på deg og følger med i ditt spennende liv. Take care and enjoy life!!!! klem fra Anne-Brith

    • Hei kjære tante! Hyggelig at du legger igjen kommentar på bloggen 🙂
      Det er helt sant! Det er en livs opplevelse, som jeg er veldig takknemlig for å få!
      Jeg skal treffe Manfred i morgen, gleder meg!!
      Klem tilbake til deg, Linn og dyreflokken!!!

  2. Benedicte! HELT UROLIG å lese bloggen din, utrolig! du skriver så flott og utfordrende og det trenger vi virkelig her i vesten! stå på! tenker på deg, du er med i min bønn! .:) ps. trenger adressen din…

    • Tora ❤ Takk for hyggelig tilbakemelding, det varmer!
      Jeg tenker på deg også, ofte 🙂
      Adressen er:
      Safari Home Kampala
      100 Metres Off Mawanda Road
      Mulago Kampala
      P.O. Box 22002
      Kampala – Uganda
      Hva er din ?
      God jul, min kjære Tora ❤ Hils familien, Lodve og alle kjente!

Legg igjen en kommentar